Tein mieheni 35-vuotis synttäreille tämän mansikkakakun.

Täytteenä on 2prk rahkaa

2prk creme vispi 20%

1 dl banaani jogurtti

1pss (pakaste) vadelmia

sokeria (maun mukaan, itse laitoin) n.1 1/2 dl

toiseen väliin lisäksi viipaloin banaania.

hilloa (esim. mansikka)

8 kpl liivatelehtiä.

1pss (pakaste) mansikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10min. Vatkaa cremevispi vaahdoksi jonka jälkeen voit haluamassasi järjestyksessä lisätä muut aineet. Sulata lionneet liivatteet tilkkaan mehua tai vettä, anna hetki jäähtyä ja kaada ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen.

Tässä käytin valmiskakkupohjaa joka sopii juuri mainiosti irtopohjavuokaani. Laitoin leivinpaperin vuoan alle jonka päälle ensimmäinen pohja, kostutin vaniljamaidolla väliin hilloa ja siivutettua banaania ja kauhoin hyvän kerroksen rahkaseosta päälle. toista tämä seuraavaankin kerrokseen, ja laita vielä lopuksi yksi kakkulevy päälle. Koko komeuden voit peittää kelmulla ja laittaa hyytymään jääkaappiin. Voit alkaa koristelemaan kakkua aikaisintaan 4h kuluttua, mielellään seuraavana päivänä. Mansikoita ja vadelmia ei tarvitse sulattaa etukäteen.

Mansikat on hyvä "kiinnittää" myös hillolla tuohon pintaan (eli kannen päälle ohut kerros hilloa, johon kevyesti mansut painetaan), eivät lähde siitä sitten pyörimään.

hyytelösokeroin mansikat. ja lopuksi levitin reunoille 2dl cremevispiä. Huomaa, että en omista pursotuspussia, siksi tuollaiset epämääräiset "kököt" kakun reunalla.

Kuvanlaadulla ei voi edelleenkään kehuskella ;)

 

219304.jpg