Alkoi tehdä hurjasti mieli kaalilaatikkoa, joten tuumasta toimeen siis
1 1/2 kg kaalia
500g jauhelihaa
2dl puuroriisiä
2 sipulia
6dl vettä
3dl maitoa
2 kananmunaa
2 lihaliemikuutiota
3 tl meiramia
2 tl basilikaa
ripaus musta- ja valkopippuria
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl omenahilloa (jostain ohjeesta bongasin, mutta en huomannut kyllä maussa)
1/2 - 1 dl siirappia
1 tl (reilu) suolaa
vuoan voiteluun rasvaa
Laita kattilaan 6dl vettä ja liemikuutiot kun alkaa kiehumaan lisää riisi ja silputtu kaali sekä sipuli. Anna hautua hyvän aikaa kannen alla, kunnes kaalit alkavat pehmetä. Lisää raaka jauheliha ja jatka hauduttamista vielä n. 15min. Lisää kaikki loput mausteet, sekoita hyvin. Voitele vuoka ja kaada kaalisysteemi vuokaan. Sekoita maito ja 2 kananmunaa hyvin keskenään ja kaada laatikon päälle tasaisesti. Pinnalle voit ripotella hieman korppujauhoja. Jatka kypsennystä uunissa 175 astetta alimmalla tasolla ensin n. tunti jonka jälkeen voit peittää vuoan foliolla (jotta pinta ei kuivu tai pala) kypsennä vielä n. 30min - tunti. Voit maistaa välillä koska kaali on sopivan pehmeää.
Kommentit