Tämä on todella herkullinen piiras (nopeasti ja helposti valmistuu esim. sunnuntain piirakkataikinalla)
1 pkt ruis-peruna piirakkapohja
150g kinkkusuikale
1/2 fetaa
pieni sipuli
tomaatti
1prk ruokakermaa
1dl maitoa
3 kananmunaa
n. 1tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria ja mustapippuria
(suolaa ei tarvita, koska fetassa itsessään on sen verran paljon suolaa)
persiljaa
raastettua emmentaalia
Sulata pohja paketin ohjeen mukaan. Voitele vuoka ja painele taikina hyvin myös reunoille. Laita hetkeksi pakastimeen (pohja säilyy paremmin kuosissaan, eikä kärsi esilämmityksestä valumalla tai paisumalla) Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja esikypsennä pohjaa 10min. Laita sen jälkeen täytteet haluamassasi järjestyksessä vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma, maito ja mausteet, kaada vuokaan lisäksi voit raastaa pintaan hieman emmentaalia. Toiseen piirakkaan laitoin myös oliiveja, mutta siitä ei kuvaa. Mielestäni oliivit sopivat ehdottomasti tähän piirakkaan, jos vaan olet oliivin ystävä. Esim. paprikatäytteiset ja ihan kokonaisina voit niitä piiraan päälle ripsiä. Jatka piirakan paistoa vielä 30min.
Yleensä teen itse taikinan, mutta tänään tuli vähän kiire valmistaa vieraille tarjottavaa... siksi tämä elämäni ensimmäinen valmistaikina kokeilu, ja olin ihan kyllä positiivisesti yllättynyt. Toimii.
Ja eikun herkuttelemaan =)
Kommentit