Tein tänään kirjolohikeiton...

reilu 500g kirjolohta

6-7 perunaa

keittojuureksia mielen mukaan (tai valmis versio pakasteesta)

1 1/2 l vettä

2 rkl jauhoja

1 rkl Becel (tai muuta) rasvaa

1 sipuli

1 laakerinlehti

5 maustepippuria

1 kalaliemikuutio

2 rkl tilliä

n. 3dl maitoa

keitä kalanperkeistä (ruodot, pää, evät) kalaliemi. Laita perkeet kiehumaan 1 1/2 l vettä, lisää sipuli lohkoina, hieman suolaa ja laakerinlehti (tilliä). kiehuttele n. 15 min. Siivilöi perkeet liemestä pois. Laita liemi liedelle ja pilko keittojuurekset ja perunat sekä sipuli joukkoon (maista suolaisuus voit lisätä liemikuution ja muut mausteet) irrota nahka lohesta ja pilko lohi paloiksi, kun juurekset ovat viittä vaille valmiit laita sekaan maito sekä suurusta liemi 2rkl jauhoja sekoitettuna n. desiin vettä. Anna porista hetki ennen lohen lisäämistä. Viimeiseksi lisätään lohikuutiot ja annetaan kypsyä vielä  n. 5minuuttia.

273244.jpg

Ja maistui hyvin koko poppoolle =)