En tiedä mikä kaamos, vai mikä tekee sen, että makeaa tekee mieli ihan hirveesti =D kaupassa katselin mustikkarahkapullia ja päätin sitten tehdä itse jonkinlaisen variaation tästä herkusta. Tämän voi tehdä pellille tai piirakkavuokaan.

piirakkavuokaan:

4-5 lehtitaikinalevyä kaulitaan vuokaan sopivaksi

1 prk rahkaa

1 prk creme fraische

1 rkl sitruunamehua (purkista)

1/2 dl maitoa

1/2 dl jauhoja

1 kananmuna

sokeria sopivasti (maistele, ei tarvitse olla mitään hirveen makeaa)

n.200g paistonkestävää mustikkamarmeladia

kaulitse levyt vuokaan sopivaksi (myös hieman reunoille), levitä marmeladia n.1 cm kerros pohjan päälle. sekoita rahka, fraische, sitruunamehu, jauho, sokeri, maito ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan, voitele reunoja hieman kananmunalla. Paistoaikaa en muista, mutta 200 astetta ja n. 20-30 min uunin keskitasolla. Tarkista välillä miltä näyttää, koska lehtitaikinasta näkee kyllä kun on kypsää, saa hieman väriä.

262379.jpg