Voi kauhistus. Tytöllä on ollut jo jonkin aikaa aika reippaastikin molluskoja (eräänlaisia syyliä) siellä sun täällä, mutta eniten kuitenkin polvitaipeissa. Iho on kuitenkin pysynyt suhteellisen hyvänä, mitä nyt välillä maitoruven tyyppistä pukannut, johon olen laittanut tavallista perusvoidetta, koska tytöllä on kohtalaisen kuiva iho ja nämä syylät kuulemma viihtyvät kuivassa ihossa. No asian tiimoilta olen käyttänyt tyttöä lääkärissä nyt 4 kertaa tämän syksyn aikana, pari kertaa ollaan myös hoidatettu korvatulehdus asiaa samalla reissulla.

Oma lääkäri on hyvin nuori liekö valmistunutkaan, en toki ole ennakkoluuloinen, mutta tänään minua kyllä sapetti koska: soitin ensinnäkin korvien jälkitarkastusajasta ja kerroin samalla sairaanhoitajalle, että mitäs tehdään kun tytölle täytyisi laittaa lääkärinmääräyksestä korviin remowaxia ja itse en sitä kyllä uskaltaisi ruveta laittamaan, koska korvat tulisi sen jälkeen huuhdella vedellä! Ja korvissa on ollut jo reilun kuukauden tulehdusta (syönyt kaksi antibioottikuuria) eli en arvaisi ruveta vettä korviin laittamaan. Kysyin josko tämän operaation voisi tehdä terveyskeskuksessa sairaanhoitajan toimesta? Vastaus oli, että ei onnistu. Remowaxin laittaa aina lääkäri alle kymmenenvuotiaille, siis mitä! sairaanhoitajakaan ei saa laittaa Remoa alle kymmenen vuotiaille, mutta minun käskettiin laittamaan itse! Tätä kyllä langanpäässäkin ihmeteltiin.

Eipä siinä mitään, palataanpa molluskoihin. Iltapäivällä hakiessani tyttöä tarhantäti kysyi minulta, että olenko huomannut, että tytön taipeet ovat aika pahan näköiset? Sanoin kyllä, että olemme tietoisia ja tähän vaivaan olemme hakeneet apua omalääkäriltä joka on määrännyt ihoärsytykseen hydrokortisonia. Sanoin kyllä tarhantädille, että minulla on nyt vähän huonoja kokemuksia tästä nuoresta omalääkäristä ja taidan varata ajan ihotautilääkärille. Pääsimme kotiin ja tyttö käveli aristellen jalkaansa. Otimme heti housut pois jalasta ja huomasin jo sukkahousuista polvitaipeista, että taive on alkanut vuotamaan. Eikun salamana soittamaan yksityisille lääkäriasemille. Yksi sulki ovensa kuudelta (kello oli siis 17.48 tässä vaiheessa) toinen seitsemältä saimme tytölle ajan 18.15 ja ennätimme kuin ennätimmekin paikalle ja nyt on jos jonkinmoisia antibiootteja niin nautittavana versiona kuin salvanakin lisäksi kääreitä ja rasvasiteitä. En kyllä enää ikinä vie lasta terveysasemalle. Jonkin selviön takia esim. yskänlääke tai rasvaresepti joo, mutta en kyllä korva enkä muissakaan vastaavissa vaivoissa tule käyttämään kunnallisten palveluita. Nämäkään asiat eivät olisi näin pitkälle päässeet, jos oltaisiin osattu jo heti laittaa erikoislääkärille lähete eikä lähteä arvailemaan ja kokeilemaan, mutta arvauskeskuksiksi näitä tuskin syyttä sanotaan. Mur.