1 pss kivettömiä luumuja

1 l vettä

sokeria

vähän sitruunamehua

4-5 rkl perunajauhoja

liota luumuja kylmässä vedessä n. 2 tuntia tai yön yli. Itse liotin 2h. Laitoin luumut porisemaan liotus vedessään liedelle n. vartiksi kunnes luumut nousevat pintaan. Keräsin muutamaa luumua lukuunottamatta luumut erilliseen astiaan ja vatkasin jäljelle jääneet hajalle (lisää sitruunamehua), nosta liedeltä. Sekoitin perunajauhot n. desiin kylmää vettä ja kaadoin kiisselin joukkoon kevyesti pyöräyttäen (jos tässä kohtaa sekoittaa liikaa, tulee kiisselistä paakkuraista ja sitkeää) siirsin levylle ja annoin kiehahtaa muutaman kuplan verran, jonka jälkeen kattila nostetaan liedeltä jäähtymään. Nautitaan maidon, kermavaahdon tai riisipuuron kera.

290271.jpg