TÄSSÄ MEIDÄN PERHEEN ISÄLLE KAKKU aluksi meinasi tosin jäädä ilman :P!

257414.jpg

2 pyöreään irtokakkupohjavuokaan leikattua Sokerikakku pohjaa (tummalla kaakaojauheella)

mousse:

250g Bloc suklaata (tumma)

4dl vispikermaa

1/2 dl kahvia

1dl vettä

1rkl liivatejauhetta tai 5 lehteä

sulata suklaa mikrossa välillä aina sekoittaen pysäytä n.25sek välein, riippuu mikrosta. Kiehauta 1dl vettä ja sulata 1rkl liivatejauhetta veteen. Kaada liivate ja kahvi sen jälkeen suklaan sekaan (sekoita hyvin). Vaahdota 3dl kermaa ja lisää se hieman jäähtyneen suklaan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sen päälle kakkupohja. Kostuta maidolla ja levitä ohuelti esim. Mustikka- tai aprikoosihilloa. kaada suklaamousse pohjan päälle ja laita hyytymään vähintään 3 tunniksi. Kun päälliosa on hyytynyt voit halutessasi laittaa vielä yhden kakkupohjan moussen päälle (ei välttämätöntä) kostuta pohja ja vatkaa vielä vähintään 1dl kermaa mousselle hatuksi. Koristele esim. ananaskirsikoilla.

En ole aiemmin tehnyt suklaamoussekakkua, eli tämä oli ihka ensimmäinen kerta. Hyvin tuo näytti kasassa pysyvän. Hieman mukaillen tein ruokamaailman ohjeella. Isonsin ainesmääriä ja siitä huolimatta tuntui jääneen ei niin paksuksi. Tuplaan vähintään täytteen ensiekerralla tai teen toisen moussen valkosuklaasta (varmaankin jälkimmäinen). Tosin kaupasta ostin sitä sun tätä enkä tiennyt millä ohjeella teen, sattumoisin tulin vahingossa ostaneeksi myös ananaskirsikoita joilla oli myös ruokamaailman kakku koristeltu. Maku on huomiseen saakka mysteeri. ;)

Edit: nyt kakkua on maisteltu (3 palaa *hupsis*) on kyllä todella hyvää, suorastaan sulaa suuhun, joten ei voi vastustaa, vaikka en mikään perso kakuille olekaan... tälle kylläkin. Laitan ohjetta myöhemmin, kun oli tällainen hieman mukailtu ohje.

Tässä alakuvassa on tyttäreni päiväkodissa tekemä isänpäiväkortti. Idea on niin kiva, että ajattelin lainata sitä esim. poikien miksei tyttöjenkin kortteihin (joku kiva kukka Beatle voisi olla kiva =) ikkunaan voi liimata juhlittavan kuva... testasin juuri tyttäreni ja poikani yhteiskuvalla, jossa nauravat makeasti, oli tosi hauskan näköinen!

257576.jpg